به گزارش همشهری آنلاین، احمد جنتی در سال ۱۳۰۵ در خانوادهای مذهبی در روستای لادان از بلوک ماربین، واقع در ۳ کیلومتری غرب اصفهان به دنیا آمد. پدرش ملا هاشم از روحانیون بزرگ و معتمد بود. وی به مکتبخانه رفت و خود اندکی از دروس جدید را خواند و بعدها در قم، مقداری زبان انگلیسی فراگرفت.
آیت الله احمد جنتی دوره ادبیات عرب و مقدمات سطح را تا سال ۱۳۲۴ در حوزه علمیه اصفهان خواند و پس از تکمیل مقدمات و طی کردن برخی از دروس سطح، به حوزه علمیه قم رفت. با ورود به قم به تکمیل دروس دوره سطح پرداخت و در درس خارج بزرگانی همچون آیت الله بروجردی و امام خمینی (ره) شرکت میکرد و در این مدت در بحثهای اخلاق و تفسیر نیز حضور مییافت.
وی در دوران تحصیل خود با افرادی چون سعیدی، محسن حرمپناهی، مفتح، سید کرامتالله ملک حسینی، ابوالقاسم خزعلی و محمد علی موحدی کرمانی به مباحثه درس میپرداخت و با بزرگانی چون بهشتی، قدوسی، آیت الله مصباح یزدی، آیت الله سبحانی، آیت الله مشکینی و آیت الله امینی مصاحبت داشت.
آیت الله احمد جنتی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، در سخنرانیها، اجتماعات عمومی و جلسات خصوصی همواره به تبلیغ بر ضد حکومت پهلوی میپرداخت و دیگران را به پیروی از راه امام خمینی (ره) دعوت میکرد.
در درون حوزه، در ملاقات با علما و مراجع، آنها را از آخرین اخبار حرکت انقلابی امام (ره) و مردم با خبر میساخت. او با عضویت در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، به برنامه ریزی هماهنگ برای برپایی راهپیماییها، نوشتن اعلامیهها و ارتباط با دیگر مراکز مرتبط با نهضت امام ـ همانند جامعه روحانیّت مبارز ـ میپرداخت و ارتباط خود را با امام (ره) حفظ میکرد تا از آخرین فعالیتهای مبارزاتی در قم، نجف و دیگر شهرها اطلاع پیدا کند.
او بارها در قم، رفسنجان و جزیره خارک مورد تهدید و تعقیب رژیم شاه قرارگرفت و چند بار در قم بازداشت شد.
نخستین مسؤولیت وی پس از پیروزی انقلاب، قضاوت در دادگاههای انقلاب با حکم امام (ره) بود و در این دوران با همکاری چند تن دیگر به تدوین و اصلاح ساختار قضایی کشور پرداخت. از مسؤولیتهای مهم وی عضویت در شورای نگهبان قانون اساسی، از نخستین روزهای تشکیل این نهاد است.
شناسنامه او که در انتخابات شکار شده است نشان میدهد او امروز سوم اسفند ماه وارد ۹۳ سالگی شده است.
نظر شما